STRATACEL

Stratacel® este un gel siliconic, utilizat ca un pansament avansat, flexibil, pentru tratamentul plăgilor superficiale şi a zonelor în care integritatea cutanată a fost afectată.

Stratacel® este ușor de aplicat pe suprafețe mari , expuse și pe pielea conturată, cum ar fi fața, gâtul și pieptul.

Stratacel® este utilizat pentru a minimiza senzația de prurit și disconfort. Totodată, reduce eritemul și depigmentarea asociată cu pielea afectată.

Indicatii

Stratacel® poate fi aplicat pe plăgi deschise, superficiale, în zone în care integritatea pielii a fost compromise:

• În dermatita de contact/ alergică, ca urmare a utilizării materialelor de protecție: măști, ochelari,etc.)
• În caz de arsuri de gradul I

Stratacel® poate fi utilizat după proceduri cosmetice, precum:
• Proceduri laser (fracționale)
• Peelinguri chimice(superficiale)
• Îndepărtarea tatuajelor (fracțional)
• Microblading
• Microneedling
• Radiofrecvență (fracțională)
• Rejuvenare vaginală
• Alte proceduri fracționale

Stratacel® poate fi utilizat după proceduri medicale, precum:
• Criochirurgia (keratoza actinică)
• Post terapie cu 5-FU
• Tatuaj medical (dupa reconstrucții mamare)

Stratacel® poate fi, de asemenea, utilizat împreună cu alte tratamente adjuvante pentru a îmbunătăți rezultatele generale.

Rezultate și beneficii ale tratamentului (Cum funcționează)

Când ați suferit oricare dintre procedurile menționate mai sus, stratul exterior al pielii (epiderm) a fost deteriorat. Acest strat exterior (stratul cornos) acționează ca o barieră protectoare a epidermei. Când această barieră protectoare este ruptă, apa se poate evapora mai ușor. Pielea nu mai este protejată, iar mediul înconjurător poate provoca pielii uscăciune, prurit, eritem, disconfort, infecție, crescând riscul apariției cicatricilor anormale. 

Stratacel® se usucă  și formează o peliculă transparentă,  semi-ocluzivă, recreând o barieră protectoare  pentru a opri evaporarea apei și riscul de contaminare externă. Acest strat de protecție, nou creat, este permeabil la gaz și rezistent la apă, dar nu aderă puternic la patul plăgii sau la țesutul de granulare nou format. 

Stratacel® ajută la promovarea unui mediu umed de vindecare a rănilor pentru zonele cutanate compromise, precum și a rănilor superficiale sau arsuri. 

Acest mediu conduce la o reepitelizare mai rapidă și la un răspuns inflamator redus, care scade timpul de recuperare după procedură.

Ameliorează rapid simptomele: reduce senzația de prurit, arsură și discomfort

În cazul utilizării echipamentelor de protecție (mască chirurgicală, ochelari de protecție, etc.), aplicarea unui strat subțire de Stratacel® în punctele de presiune ale acestora, reduce semnificativ riscul apariției reacțiilor adverse cutanate, de tipul dermatitei de contact.

Durata recomandată a tratamentului

Stratacel® este recomandat ca tratament imediat după procedură și trebuie continuat până când pielea a fost complet recuperată.Pentru tratamentul laser resurfacing și ablativ, se recomandă utilizarea continuă, pentru un tratament minim de 30 de zile (24 de ore pe zi / 7 zile pe săptămână) sau până când  nu se mai observă o îmbunătățire ulterioară.

Compoziţie

Polidimetilsiloxani, siloxani, alchilmetil siliconi

AMBALARE ȘI FORMĂ FARMACEUTICĂ

Tuburi de 10 & 20gr | Gel

Producător
Stratpharma AG Centralbahnplatz 8, CH-4051 Basel, Elveția

PRODUSE DIN ACEEAȘI GAMĂ

Tub 10 g

Asigură tratamentul unei plagi superficiale de 6x6cm, 2 aplicari/zi, timp de peste 60 de zile.

Tub 20 g

Asigură tratamentul unei plagi superficiale de 6x12cm, 2 aplicari/zi, timp de peste 60 de zile.

ÎNREBĂRI FRECVENTE

EXISTĂ PROTECȚIE SOLARĂ ÎN STRATACEL®?

Nu. După procedurile de resurfacing ale pielii, pielea dumneavoastră este foarte sensibilă timp de câteva săptămâni iar expunerea la soare ar trebui evitată. Cu toate acestea, puteți aplica protecție solară peste Stratacel®, după ce produsul s-a uscat.

STRATACEL® ESTE POTRIVIT PENTRU UTILIZARE ÎN TIMPUL SARCINII?

Stratacel® se poate utiliza în timpul sarcinii (este sigur atât pentru mamă cât și pentru făt).

STRATACEL® POATE SĂ FIE UTILIZAT ÎMPREUNĂ CU ALTE MEDICAMENTE TOPICE?

Nu aplicați niciun alt produs sub Stratacel®. Aplicarea medicamentelor peste gelul siliconic Stratacel® nu va avea nici un efect, deoarece, acesta formează o peliculă . Dacă este prezentă o infecție, trebuie tratată înainte de începerea tratamentului cu Stratacel®.

POT SĂ FOLOSESC STRATACEL® ÎN TIMP CE IAU MEDICAMENTE?

Da. Stratacel® nu se absoarbe în sânge. Formează pur și simplu un film pe suprafața plăgii

SE POATE UTILIZA STRATACEL® PE PLEOAPE?

Da. Stratacel® trece printr-un proces de evaporare în timpul fazei de uscare, ceea ce poate provoca, temporar, senzație de înțepături la nivelul ochilor. Această senzatie nu este periculoasă.

CUM FOLOSIȚI STRATACEL® ÎN PRIMELE ZILE DUPĂ RESURFACING, ATUNCI CÂND EXISTĂ O CANTITATE MAI MARE DE EXUDAT IAR STRATACEL® POATE FI INDEPARTAT?

În cazul plagilor puternic exudative se recomandă aplicarea mai frecventă a Stratacel® în primele 3-4 zile când plaga produce o cantitate mare de lichid indepartandu se excesul. După această fază inițială, recomandăm o aplicare pe zi, până când plaga s -a vindecat.
De fiecare dată când este curățată plaga, Stratacel® trebuie reaplicat. Se recomandă aplicarea Stratacel® încă de la început (după procesul de răcire sau imediat după procedură).

POATE FI SPĂLATĂ PLAGA DUPĂ APLICAREA STRATACEL®?

Da. Plaga poate intra in contact cu apa, dar Stratacel® nu o va proteja ca un pansament rezistent la apă. Spălarea ușoară va elimina Stratacel® de pe plagă.

CARE SUNT AVANTAJELE UTILIZĂRII GELULUI SILICONIC STRATACEL® ÎN LOCUL PANSAMENTELOR OBISNUITE PENTRU PLĂGI?

Există zone delicate în care este foarte dificil sau imposibil să se utilizeze pansamente obisnuite, cum este cazul:

• Zonelor cu mobilitate ridicată
• Zonelor cu frecare mare
• Pielii umede (mucoaselor), caz în care este împiedicată aderența

Pansamentele obișnuite nu creează o suprafață completă de contact cu zonele afectate, întrucât se formează bule de aer sub acestea.

Zonele delicate cum ar fi ochii, nările și conturul buzelor rămân expuse și sunt supuse iritației, în cazul în care se utilizează benzi adezive.

Stratacel® este un pansament flexibil, destinat să acopere perfect o plagă, să furnizeze și să susțină un mediu umed la nivelul acesteia și să permită schimbul de gaze precum oxigenul și vaporii de apă prin dispozitiv ( stratul de gel siliconic).

Deoarece Stratacel® este un gel siliconic,acesta este ușor de aplicat pe suprafețe mari și expuse, pe zonele conturate ale pielii, cum ar fi fața, gâtul și pieptul.

Stratacel® poate fi utilizat cu sau fără pansament secundar de protecție.

STRATACEL® SE POATE RECOMANDA PERSOANELOR CU PIELEA SENSIBILĂ?
Da, Stratacel® este complet biocompatibil, inert și potrivit pentru persoanele cu piele sensibilă.
EXISTĂ EFECTE SECUNDARE ASOCIATE CU UTILIZAREA STRATACEL®?

Nu s-au observat efecte secundare la utilizarea adecvată a Stratacel®. Ingredientele din Stratacel® sunt complet compatibile cu biologia umană. Cu toate acestea, în cazul în care apare eritem, durere sau iritarea pielii, întrerupeți tratamentul și consultați-vă medicul.

STRATACEL® ARE MIROS?

Stratacel® nu conține alcool, parabeni sau arome și este inodor.

STRATACEL® ESTE EFICIENT PENTRU TOATE TIPURILE DE PIELE?

Stratacel® este eficient pentru toate tipurile de piele.

ÎMI VA DETERIORA STRATACEL® PĂRUL?

Stratacel® nu vă va deteriora părul. Nu s-au înregistrat efecte adverse ale gelului siliconic asupra părului.

STRATACEL® ARE DATĂ DE EXPIRARE?

Stratacel® are data de expirare la cinci ani după cea de fabricație. Această dată este inscripționată pe fiecare cutie (pe clapa laterală) și tubul (sigiliul de capăt) în formatul an-lună (de ex., EXP 2018-09 sau 13-09). Data de expirare nu se modifică odată ce tubul este deschis.

CÂND POT ÎNCEPE SĂ APLIC STRATACEL®, DUPĂ PROCEDURILE DE RESURFACING?
Puteți începe să aplicați Stratacel® imediat după procedură.
SE POATE FOLOSI STRATACEL® PE BUZE?

Stratacel® este potrivit pentru a fi utilizat pe buze. Este posibil ca Stratacel® să fie aplicat mai frecvent când este utilizat pe buze.

CE TREBUIE SĂ FAC ÎN CAZUL ÎN CARE STRATACEL® ÎMI INTRĂ ÎN OCHI?

Spălați-vă ochii cu o soluție specială pentru ochi sau cu apă de la robinet. Cel mai important este să utilizați o cantitate generoasă de apă pentru a vă asigura că Stratacel® este complet eliminat din ochi. Dacă apar iritații, adresați-vă medicului.

TREBUIE SĂ CURAȚ PLAGA ȘI SĂ ELIMIN GELUL REZIDUAL, DACĂ ACESTA ÎNCĂ MAI EXISTĂ, DE LA O APLICARE ANTERIOARĂ A STRATACEL®?

Protocolul de îngrijire a plăgilor nu trebuie modificat și trebuie continuate procedurile normale de curățare a plăgilor. Nu este necesar să eliminați Stratacel® rezidual, dar plaga trebuie să fie curată și uscată înainte de o nouă aplicare.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU GELUL SILICONIC DE PE PLAGĂ, DISPARE?

Nu dispare, dar în cele din urmă se evaporă. Stratacel® nu este absorbit de plagă sau de corp.

STRATACEL® ESTE VIZIBIL PE FAȚĂ?

Nu. Statacel este un pansament transparent.

EXISTĂ ALERGII CUNOSCUTE LA STRATACEL®?

Nu există alergii cunoscute la Stratacel®. Stratacel® este un polimer inert, biocompatibil și netransdermic. Au fost efectuate teste de iritare, sensibilitate și toxicitate acută și nu au fost observate reacții adverse.