Marti, 10 decembrie 2019, SYNERGA PHARMACEUTICALS a lansat oficial în România produsul Stratacel®, noul pansament avansat sub formă de gel siliconic, pentru reepitelizarea rapidă a țesutului deteriorat sau pielii compromise, în urma procedurilor cutanate fracționale.

Stratacel® completează gama elvețiană de produse aflate în portofoliul SYNERGA PHARMACEUTICALS, produse de primă intenție în managementul plăgilor și al cicatricelor, pentru  prevenirea și tratamentul acestora, fiind recomandate de cele mai recente ghiduri terapeutice europene și americane.

Evenimentul de lansare s-a desfășurat în cadrul simpozionului cu titlul “Noutăți în Abordarea Terapeutică a Plăgilor și Cicatricelor” organizat la Phoenicia Grand Hotel, București, sub egida Societății Române de Dermatologie, Colegiului Medicilor din România, cu sprijinul și susținerea producătorului Stratpharma AG. Evenimentul a reunit peste 150 medici dermatologi, specialiști și rezidenți, dar și chirurgi esteticieni și generaliști din București.  Simpozionul a fost moderat de către Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, Presedintele Societății Române de Dermatologie, alături de Dr. Alin Nicolescu și Dr. Magda Constantin, Secretari Generali ai SRD.

Invitați speciali la acest eveniment, lectorii au prezentat, din experiența proprie, beneficiile și aplicabilitatea celor 2 pansamentele flexibile, sterile, sub formă de film protector ce scurtează durata de vindecare și previn dezvoltarea cicatricelor inestetice la pacienții cu plăgi profunde, post proceduri chirurgicale (Stratamed®) și, respectiv plăgi superficiale post proceduri fracționare (Stratacel®), cât și dovezile clinice care stau la baza celor două tratamente ale cicatricilor.